Venemaa loodab allkirjastada lähiajal Euroopa Liiduga viisaleppe

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov
Vene välisminister Sergei Lavrov Foto: SCANPIX

Moskva loodab allkirjastada Euroopa Liiduga lähiajal viisarežiimi lihtsustamise leppe, mis puudutaks biomeetriliste ja teenistuspasside omanikke.

Välisminister Sergei Lavrovi sõnul on probleemiks viisavaba sissesõidu teema lisamine kõnealusesse dokumenti (lepe Venemaa ja ELi vahelise viisarežiimi edasisest liberaliseerimisest, RIA Novosti) teenistus- ja biomeetriliste passide omanike jaoks.

Euroopa Ettevõtete Assotsiatsioooni liikmetele kõnelenud Lavrov tõi siinkohal näiteks Euroopa Liidu ja Ukraina vahelise viisaleppe.  

Minister meenutas, et praeguse seisuga on valmistatud ette nõusolekuprojekt Venemaa ja Euroopa Liidu vahelise viisarežiimi liberaliseerimiseks.  

Praegu nähakse ette kordusviisade väljastamist viieks aastaks ettevõtjatele ja äriorganisatsioonide esidajatele, lisas Lavrov.

«Loodame, et Euroopa Liidus võetakse kuulda meie argumente ja me saame juba lähiajal allkirjastada dokumendi, mis oluliselt lihtsustab teie ja teie kolleegide elu nii Euroopa Liidu maades kui Venemaal,» ütles minister Euroopa ärimeeste poole pöördudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles