Vene kultuuriminister lubaks välismaalased kolmeks päevaks riiki ilma viisata

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva Suure Teatri saal enne etendust
Moskva Suure Teatri saal enne etendust Foto: SCANPIX

Venemaa kultuuriministeerium tuli välja ettepanekuga lubada välismaalastel viibida Venemaa territooriumil kolm ööpäeva ilma viisata.

Interfax kirjutab viitega kultuuriminister Vladimir Medinskile, et idee puudutab eelkõige välismaalasi, kes kasutavad Venemaad läbisõiduks. Transpordiministeeriumi andmetel on niisuguseid inimesi aastas 500 000.

Medinski arvates saaksid läbisõidul olevad välismaalased külastada näiteks Moskva Suurt Teatrit. «Kujutage ette, kui igaüks neist kulutab kasvõi 500 dollarit, milline sissetulek see kokkuvõttes oleks,» lisas ta.

Praegu on taoline projekt veel väljatöötamisel. Uue süsteemi järgi saab välismaalane viibida ilma viisat omamata Moskva, Peterburi ja Kaasani lennujaamades. 

Mõningatel juhtudel kavatseb kulktuuriministeerium anda välismaalastele loa viibida riigis ilma viisata kuni kümme päeva. See puudutab erinevate kultuuriürituste, konkursside ja festivalide osavõtjaid, aga ka jalgpallureid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles