Hezbollah: Iraan vastab Iisraeli rünnaku korral 11 000 raketiga

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohammed Raad, üks Hezbollah juhtfiguuridest ja Liibanoni parlamendi liige.
Mohammed Raad, üks Hezbollah juhtfiguuridest ja Liibanoni parlamendi liige. Foto: AP / Scanpix

Iisrael saab tuhandete Iraani rakettide sihtmärgiks, kui iisrael peaks Iraani tuumaobjekte ründama, ütles Teherani toetatava organisatsiooni Hezbollah juhtiv liige täna.


«Esimesele sionistliku kogumi Iraani pihta lastud paugule vastatakse 11 000 raketi saatmisega sionistliku kogumi pihta. Seda on kinnitanud islamivabariigi sõjaväe liidrid,» sõnas Mohammed Raad, Liibanoni parlamendi Hezbollah rühma juht, vahendas Reuters.

Juba pikka aega on spekuleeritud võimalusega, et Iisrael või USA ründab Iraani tuumaobjekte vältimaks võimalust, et Iraan suudab valmis ehitada tuumarelva.

Hezbollah pole teatanud, mida Iisraeli ja Iraani konflikti korral ette võtab. Analüütikud peavad Hezbollah'd Iraani olulisimaks jõuks Iisraeli vastu.

Iraan on Hezbollah peamine toetaja. 2006. aasta 34-päevase sõja ajal tulistas Hezbollah Iisraeli pihta tuhandeid rakette.

Nii Iisrael kui Hezbollah on kinnitanud, et organisatsioon on rakette juurde muretsenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles