Donetski prokuratuur nimetas trollipeatuse ründamist terroriaktiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mürsutabamuse saanud trollibuss Donetskis.
Mürsutabamuse saanud trollibuss Donetskis. Foto: SCANPIX

Donetski oblasti prokuratuur nimetas mürsutabamust ühistranspordi peatusele ja trollibussile, mistõttu hukkus vähemalt 13 inimest, terroriaktiks.

«Täna umbes kella 8.30 paiku andsid terroriorganisatsiooni Donetski rahvavabariik mässulised sihikindla õhulöögi ühistranspordi peatusele Lenini rajoonis Donetskis. Omades tõepärast informatsiooni sellest, et selles rajoonis viibivad üksnes tsiviilisikud, andsid terroristid rahulike elanike pihta mitu õhulööki,» vahendab Zerkalo Nedeli prokuratuuri teadet.   

«Mässulised kasutasid relvastust, mis paikneb enam kui 20 kilomeetri kaugusel Donetski lennuväljast, mis on olnud peamiseks kokkupõrgete tallermaaks,» seisab prokuratuuri teates.  

Ohvrite päris täpne arv pole veel teada.

Ukraina kaitseministeerium on kategooriliselt lükanud tagasi väited oma osaluse kohta tragöödias. «Mürsutabamuse saanud trollibuss asus terrorismivastaste jõudude paiknemiskohast enam kui 15 kilomeetri kaugusel, mis välistab nende osaluse kõnealuses aktis. Pealegi, Ukraina sõdurid ei tõsta mitte kunagi relva rahulise elanike vastu,» on kirjas kaitseministeeriumi teates.      

Donbassis tegutsevad venemeelsed separatistid on väitnud, et Ukraina sõjaväelased tulistasid trolli miinipildujast, kuigi vahemaa õnnetuspaiga ja Ukraina vägede asukoha vahel on märkimisväärne.

Vene meedia kirjutab tragöödiaga väidetavalt seotud «diversioonigrupi» tabamisest.

RIA Novosti väidab, et «Donetski rahvavabariik» on ametlikult teatanud üheksast hukkunud, kuid mitteametnike andmete järgi võib neid olla koguni 15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles