Pušõlin: Kolomoiski ülestunnistus annab hoobi Porošenko autoriteedile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dnipropetrovski oblasti kuberner Ihor Kolomoiski.
Dnipropetrovski oblasti kuberner Ihor Kolomoiski. Foto: SCANPIX

Ukraina oligarhi ja Dnipropetrovski kuberneri Ihor Kolomoiski ülestunnistus, et nn Donetski ja Luganski rahvavabariikide juhid omavad reaalset võimu, annab hoobi Ukraina presidendi Petro Porošenko autoriteedi pihta.  

«See on signaal Porošenkole, mitte meile. Siin saavad positsioonid selgeks,» ütles Deniss Pušõlin, kes Rossiiskaja Gazeta (RG.RU) andmetel esindab nn Donetski rahvavabariiki Donbassi olukorra reguleerimist puudutavatel läbirääkimistel.   

«Kolomoiski andis taas hoobi Porošenko autoriteedi pihta. Ukraina president räägib, et seal (Luganskis ja Donetskis) on terroristid ja okupandid. Kolomoiski aga katkestab teda ja ütleb, et meeldib või mitte, kuid see on reaalne valitud võim.»  

Oligarh Kolomoiski ütles eile mitmele Ukraina telekanalile, et tema arvates on nn Donetski ja Luganski rahvavabariigid moodustatud. Nende juhid Aleksandr Zahhartšenko ja Igor Plotnitski omavad tema sõnul reaalset võimu ja ükskõik, kuidas siis Kiievis neisse suhtutakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles