Venemaalaste suhtumine USAsse on vähehaaval paranenud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maikuine võidupüha Moskvas
Maikuine võidupüha Moskvas Foto: SCANPIX

Suurem osa venemaalastest ehk 70 protsenti küsitletuist suhtub Ameerika Ühendriikidesse negatiivselt, kuigi see näitaja on väiksem kui selle aasta jaanuaris, mil USAsse suhtus halvasti 81 protsenti respondentidest, teatas küsitluse läbi viinud Levada-Tsentr.

USAsse positiivselt suhtujaid oli 19 protsenti (jaanuaris 13 protsenti), selgus 1600 inimest hõlmanud küsitlusest, mis viidi läbi ajavahemikul 17.-20. juulini 46 Venemaa regioonis.

Euroopa Liitu suhtub positiivselt 26 protsenti venemaalastest (aasta algul 20 protsenti), negatiivselt 62 protsenti (jaanuaris 71 protsenti).

Ukrainasse suhtub negatiivselt 60 protsenti respondentidest (jaanuaris 64 protsenti) ja positiivselt 28 protsenti (jaanuaris 24 protsenti).

Sotsioloogid täheldavad teatud positiivset dünaamikat suhtumises Valgevenesse: jaanuaris oli see riik sümpaatne 81 protsendile venemaalastest, nüüd 84 protsendile. Iga kümnes suhtub sellesse riiki negatiivselt  – üheksa protsenti nüüd ja 11 protsenti jaanuaris.

Hiinasse suhtub positiivselt 75 protsenti venemaalastest, negatiivselt 13 protsenti (jaanuaris olid need näitajad vastavalt 80 ja 8 protsenti).

Suhtumine Gruusias on 45 protsendil venemaalastest positiivne, 35 protsendil negatiivne (märtsis olid need näitajad vastavalt 48 ja 33 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles