Türgi peaministri naine osales tugiisikuna langenud allohvitseri naise sünnitusel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi peaminister Ahmet Davutoğlu ja tema abikaasa Sare Davutoğlu külastasid 21. juulil haiglas ka islamistide rünnakus viga saanud meest.
Türgi peaminister Ahmet Davutoğlu ja tema abikaasa Sare Davutoğlu külastasid 21. juulil haiglas ka islamistide rünnakus viga saanud meest. Foto: Halil Sagirkaya/AP/Scanpix

Türgi peaministri abikaasa Sare Davutoğlu käis isiklikult tugiisikuks džihadistide poolt tapetud allohvitseri naise sünnitusel.

Mehmet Yalçın Nane, kelle lapse sünni juures Davutoğlu viibis, oli langenud 23. juulil nn Islamiriigi võitlejate rünnakus Süüria piiri lähistel.

Peaministri naine külastas tapetud sõjaväelase tolleks hetkeks kaheksandat kuud rasedat naist Seher Nanet kaks nädalat tagasi koos oma abikaasa Ahmet Davutoğlu ja Türgi kaitseväe juhataja Necdet Özeliga. Siis andiski peaministriproua Nanele lubaduse, et tuleb talle sünnituse ajaks toeks.

Kui Nane tuhud 11. augusti õhtul algasid, lendas Sare Davutoğlu kohe Gaziantepi, et olla koos sünnitajaga. Üsna pea pärast peaministriproua saabumist laps sündiski. Hommikul pärast sünnitust külastas Davutoğlu naist uuesti, samuti käis noort ema haiglas vaatamas langenud mehe brigaadiülem.

Vastse ema sõnul paneb ta poisile nimeks Alaattin Yalçın – nime esimene pool on naise enda isa ja teine pool lapse langenud isa järgi.

Nane tunnistas, et tunneb oma mehest puudust. «Ma loodan, et mu pojast saab sõdur nagu tema isa oli,» ütles ta. Nane sõnul aitas Sare Davutoğlu ise last ilmale tuua ja hoolitses tema eest sünnitusel hästi: «Ma olen talle tänulik.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles