Islamiriik: Vahemerre uppunud poiss vääris oma saatust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alan Kurdi, veel elusana.
Alan Kurdi, veel elusana. Foto: AP/Scanpix

Terrorirühmitise Islamiriik ehk ISIS propagandaväljaande Dabiq uusim number väidab otsesõnu: üle Vahemere pagevad ja selle käigus hukkuvad põgenikud on oma õnnetus saatuses ise süüdi.

Värske number sisaldab endas maailma šokeerinud pilti 3-aastasest Alan Kurdist, lamamas elutuna Türgi rannikul. Seda saatev artikkel kannab pealkirja «Islamimaade hülgamise ohtlikkus».

Kirjatükk selgitab, et Süüria pagulased sooritavad Läänest varjupaika otsides «suurt ja ohtlikku pattu» – pattu, mis paneb ohtu nende laste hinged ja elud. «Kahjuks riskivad osad süürlased nende elude ja hingedega, kelle nad peaksid üles kasvatama šariaadi vaimus – oma lastega – ohverdades neist paljud ohtlikel reisidel sõjakate ristisõdalaste maadele,» kirjutab ajakiri.  «Maadele, mida valitseb ateism ja sündsusetus.»

Seejärel maalib artikkel tumeda pildi lääneriike vallanud allakäigust. Euroopasse saabunud põgenike ja nende perede kohal püsib pidevalt «kiimalisuse, sodoomia, uimastite ja alkoholi oht». Isegi siis, kui nad ei hülga islamit, suurendab kalifaadist lahkumine võimalust, et lapsed võtavad prohveti usu asemel omaks kristluse, ateismi või liberalismi.

Samuti pühendab ajakirjanumber ruumi ISISe ühe suurima konkurendi, terroriorganisatsiooni al-Qaeda ründamisele. Viimase liikmed olevat «pimedad lambad, kes ei mõtle iseenda eest ja lubavad end selle asemel käsutada omaenda isiklikel ning pimedusega löödud lambakarjuste ihadel».  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles