Belglane mõisteti džihadistide värbamise eest 10 aastaks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võitleja Süürias. Pilt on illustratiivne
Võitleja Süürias. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Kohus mõistis Belgia kodaniku Jean-Louis Denis' reedel kümneks aastaks vangi kihutustöö ja noorte brüssellaste värbamise eest Süüria kodusõtta, edastab Belgia meedia.

Kohtu arvates juhtis Denis terroriorganisatsiooni ja mängis otsustavat osa paljude noorte inimeste Süüriasse saatmises. Prokurör nõudis talle maksimaalset, 15-aastast vangistust.

Kohtuasjas oli 14 kahtlusalust, kuid kohtu ette jõudis ainult viis. Korrakaitsjad pidasid neid Süüria kodusõtta noorukeid saatnud terrorivõrgustiku juhtideks ja liikmeteks.

Kohtuasjast käis läbi ka mitu Süüriasse suundunud inimest, kuid enamik neist ei jõudnudki kohtu ette ja on rahvusvaheliselt tagaotsitavad. Mitme isiku vanemad on esitanud Denis' ja tema mõttekaaslaste vastu hagi.

Uurimine algas 2013. aasta aprillis, kui kaks 16-aastast koolipoissi, kes suhtlesid korrapäraselt Denis'ga, siirdusid Süüriasse sõdima.

Politsei andmetel asutas 2005. aastal moslemiks hakanud Denis heategevusliku ühenduse Resto du Tawhid, mis jagas pealinna põhjavaksalis vaestele toitu. Selles töös osalesid noored vabatahtlikud, kelle seas Denis kihutustööd tegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles