Merkel ei kavatse oma põgenikepoliitikat muuta (23)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Saksamaa kantsler Angela Merkel ei kavatse hoolimata kaotustest nädalavahetuse liidumaade valimistel muuta valitsuse põgenikepoliitikat, ütles täna tema esindaja.

«Föderaalvalitsus jätkab otsustavalt oma põgenikepoliitikat nii kodus kui ka välismaal,» kinnitas kantsleri kõneisik Steffen Seibert ajakirjanikele. «Eesmärk peab olema Euroopa ühtne ja kestlik lahendus, mis viiks põgenike arvu märgatavale vähenemisele kõigis liikmesriikides.»

Merkeli konservatiivne Kristlik-Demokraatlik Liit (CDU) sai pühapäevastel valimistel lüüa kahel liidumaal kolmest; suuredu saatis parempoolset populistlikku erakonda Alternatiiv Saksamaale (AfD), kelle kampaania ründas Merkeli liberaalset asüülipoliitikat.

Seibert kinnitas, et Merkel jätkab strateegiat, mille siht on tugevdada julgeolekut Euroopa Liidu välispiiridel ning teha rändetulva piiramiseks koostööd Türgiga.

«Siseriiklikult kavatseme edendada siin varju palunud ja vastu võetud inimeste lõimumist,» lisas Merkeli kõneisik. «Peab olema selge, et põgenikud peavad lõimuma meie õigusriigi, meie põhiväärtuste ja kooseksisteerimise reeglitega.»

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles