Clinton sarjas taas Trumpi väljaütlemisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton Des Moinesi kampaaniaüritusel.
Hillary Clinton Des Moinesi kampaaniaüritusel. Foto: Steve Pope/AFP

USA demokraatide presidendikandidaat Hillary Clinton sarjas kolmapäeval taas oma vabariiklasest rivaali Donald Trumpi väljaütlemisi.

Clintoni arvates läks Trump taas üle piiri, kui kutsus relvakandmise õiguse toetajaid tegudele demokraatide kampaania vastu.

Clintoni väitel õhutas Trump sellega vägivallale.

"Eile me olime taas tunnistajaks Donald Trumpi juba pika rea moodustavatele väljaütlemistele, mis lähevad üle piiri. Sõnad loevad, mu sõbrad. Ja kui sa pürgid USA presidendiks, siis võivad sõnadel olla tohutud tagajärjed," rääkis Clinton oma toetajatele Des Moinesis korraldatud kampaaniaüritusel.

Trump seevastu selgitas, et ei rääkinud mingisugusest vägivallast, vaid pidas silmas poliitilist tegevust ja demokraatide presidendikandidaadile hinnangu andmist valimiskasti juures.

"Hillary tahab hüljata, põhimõtteliselt hüljata, teise konstitutsioonitäienduse," ütles Trump Clintoni pahameele pälvinud kõnes, vihjates konstitutsioonipunktile, mis relvaaktivistide kohaselt annab neile õiguse tulirelvi kanda.

"Kui ta saab ise kohtunikke valida, pole teil midagi teha. Kuigi, te teise konstitutsioonitäienduse inimesed, võib olla ka oleks, ma ei tea," lisas Trump.

"Kas tee teete jälle mingit nalja või? Mulle on isegi mitmed ajakirjanikud öelnud, et sealt ei loe midagi kahemõttelist kuidagi välja," vahendas CNN Trumpi kommentaari kogu kõmule.

Trump omakorda ründas viimati rivaali väitega, et USA kasuks spioneerimiseks süüdistatud Iraani tuumateadlase hukkamise võisid kaasa tuua endise välisministri ja praeguse presidendikandidaadi Clintoni elektronkirjad.

"Paljud inimesed räägivad, et iraanlased hukkasid USA-d abistanud teadlase Hillary Clintoni häkitud e-kirjade tõttu," kirjutas Trump esmaspäeva õhtul, kasutades endale omast umbisikulist lausevormi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles