Kümned tuhanded on kogunenud Tai kuningaga hüvasti jätma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kümned tuhanded tailased külastavad täna Bangkoki Suurt Paleed, kus asub praegu kuningas Bhumibol Adulyadeji põrm.

Kahe nädala eest 88-aastasena surnud Bhumibol oli riigis palavalt armastatud valitseja, kelles rahvas nägi stabiilsuse tagajat poliitilisest segadusest räsitud riigis.

Kuninga lahkumine paiskas riigi aastapikkusesse ametlikku leina, paljud tailased riietuvad ainult musta ja valgesse ning telekanalid pühendavad tundide kaupa eetriaega kuninga 70 aasta pikkuse valitsemisaja kajastamiseks.

Viimase kahe nädala jooksul on suured rahvahulgad Suure Palee ette kogunenud, kuid täna oli esimene kord, mil rahval lubati siseneda troonisaali, kus kuninga säilmed asuvad.

Algne plaan piirata päevast arvu 10 000 külastajani on läinud vett vedama, kuna tänase seisuga oli palee ümber kogunenud juba 100 000 inimest.

Valitsuse kõneisik Sansern Kaewkamnerd palus rahval aga mitte tungelda kohale esimeste päevade jooksul, kuna troonisaal jääb avatud veel pikaks ajaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles