USA suurima tammi lekke tõttu evakueeritutel lubati kodudesse naasta (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USAs Põhja-Californias lekkiva tammi tõttu evakueeritud 188 888 elanikul lubati kodudesse naasta, vahendab Al Jazeera. 

Eile anti evakueeritud Ühendriikide kõrgeima tammi ümbruse elanikele luba kodudesse naasta, kuid neid hoiatati, et uus äkklahkumine on võimalik.

Tammile tehti peale lekke avastamist hädavajalikud parandused ning nüüd oodatakse nädala lõpuks prognoositud torme, et välja selgitada, kas tehtud töö katsumusele vastu peab. Järgnevatel nädalatel hakkab sulama ka tammi ümbritsevatesse mägedesse kogunenud lumi ja see valmistab ekspertidele samuti muret.

«Võimalik, et peame korraldada uue evakuatsiooni, kui oht suureneb või olukord muutub,» sõnas Butte maakonna Šerif Kory Honea.

Oroville’i tammist allavoolu elavad inimesed olid pühapäeval sunnitud kodudest kiiresti lahkuma, peale seda, kui neile oli pea nädal aega kinnitatud, et ehitisega on kõik korras- hoolimata suurenevast august selle peamises ülevoolukanalis.

Evakueerimiskäsk anti, kui selgus, et tammi varuülevoolukanal võib erosiooni tõttu kokku kukkuda. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles