ÜRO: Jeemen seisab silmitsi tõsise näljahäda ohuga (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine kahe lapsega Jeemenis al-Jarahi lähedal laagris.
Naine kahe lapsega Jeemenis al-Jarahi lähedal laagris. Foto: ABDULJABBAR ZEYAD/REUTERS/Scanpix

ÜRO humanitaarabijuht Stephen O´Brien hoiatas esmaspäeval Jeemenis, et see sõjast laastatud riik seisab silmitsi tõsise näljahäda ohuga, kui rahvusvahelised doonorid ei asu hoogsamalt tegutsema.

ÜRO asepeasekretär humanitaarküsimustes ütles seda Jeemeni lõunaosas Adenis, kus ta kohtus president Abedrabbo Mansour Hadiga.

Ta kutsus Jeemeni kaheaastase relvakonflikti osapooli tagama humanitaarabi jõudmine konfliktitsoonides olevate abivajajateni.

«Me seisame silmitsi tõsise näljahäda ohuga, kui rahvusvaheline kogukond ei hoogusta rahastamist ja reageerimist ning konflikti osapooled jätkavad humanitaarligipääsu piiramist,» ütles pühapäeval Jeemenisse saabunud O`Brien.

O´Brien ütles pressikonverentsil, et Jeemeni 26 miljonist elanikust 19 miljonit vajab praegu humanitaarabi ning seitse miljonit jeemenlast ei tea, kus kohast nad järgmise toidu saavad.

ÜRO on kutsunud maailma riike eraldama 2,1 miljardit dollarit humanitaarabiks Jeemenis, kus ÜRO vahendustegevus ja seitse relvarahukokkulepet ei ole suutnud lõpetada konflikti, mis O´Brieni sõnul on nõudnud rohkem kui 7500 inimese elu.

ÜRO humanitaarabijuht kohtub hiljem Sanaas huthi šiiamässuliste esindajatega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles