Facebook sai võidu Süüria põgeniku üle (1)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015. aastal Spandau piirkonna põgenikekeskuses tehtud foto, millel Anas Modamani jäädvustab kohtumist Saksa kantsleri Angela Merkeliga.
2015. aastal Spandau piirkonna põgenikekeskuses tehtud foto, millel Anas Modamani jäädvustab kohtumist Saksa kantsleri Angela Merkeliga. Foto: FABRIZIO BENSCH/Reuters/Scanpix

Sotsiaalmeediahiid Facebook ei ole kohustatud eemaldama 19-aastase Süüria põgeniku Anas Modamani fotosid, mida nüüd kasutatakse laimuks, otsustas Saksa kohus eile suurt tähelepanu pälvinud protsessil.

Kui Saksa kantsler Angela Merkel 2015. aasta 10. septembril rändekriisi haripunktis Berliinis asüülikeskust külastas, oli toona 18-aastasel Modamanil juba telefon valmis. Kantsleri saabudes jäi Modamanil üle vaid pilt klõpsata ja see sotsiaalmeediasse üles laadida.

Kuid Modamanil ei olnud aimugi, et samal ajal tegi neist pildi paari meetri kaugusel seisnud uudisteagentuuri fotograaf. Muheleva Merkeliga selfie’t klõpsava Süüria põgeniku foto saavutas rahvusvahelise uudisvoo laineharjal enneolematu menu ja tegi Modamanist Saksamaa ühe kõige tuntuma põgeniku.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles