Iisrael pommitas taas Süüria režiimivägesid (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria poolelt tõusev suits 25. juunil.
Süüria poolelt tõusev suits 25. juunil. Foto: JALAA MAREY/AFP

Iisraeli väed pommitasid pühapäeval taas Süüria valitsusvägesid pärast seda, kui sõjast laastatud riigist tulistati juudiriiki mitu mürsku.

Sõjavägi ründas Süüria režiimi kaht suurtükipositsiooni ning laskemoonaveokit, seisis Iisraeli relvajõudude avalduses.

Selles märgiti, et armee andis iisraellastele käsu hoida eemale lagedatelt aladelt Süüria-Iisraeli piiril asuva Quneitra ümbruses, kus käib äge sõjategevus.

Iisrael peab Süüria valitsust vastutavaks igasuguse riigist lähtuva tule eest, ehkki mõned alad Iisraeli piiri ääres on režiimivägede kontrolli alt väljas.

Laupäeval tabasid Iisraeli okupeeritud Golani kõrgendikku mürsud, millele juudiriik reageeris õhurünnaku korraldamisega Süürias.

«Õhurünnak tehti pärast seda, kui Iisraeli territooriumil plahvatas kümme mürsku,» ütles sõjaväe eestkõneleja.

Armee pressiesindaja sõnul ründasid Iisraeli sõjalennukid Golani põhjaosas kahte Süüria režiimi tanki ja kahte komandopunkti. Süüriast tulistatud mürsud ei vigastanud kedagi.

Süüria valitsus teatas mitme tsiviilisiku hukkumisest Iisraeli rünnakus.

Iisrael on teinud Süürias mitmeid õhulööke pärast riigis 2011. aastal puhkenud kodusõda. Iisraeli armee kinnitusel on tegemist olnud vasturünnakutega, mille sihtmärkideks tavaliselt relvalaod või islamiliikumine Hizbollah, mis võitleb Süüria režiimi poolel.

Iisrael vallutas 1200 ruutkilomeetri suuruse Golani ala Süürialt 1967. aasta Kuuepäevases sõjas ning annekteeris selle hiljem. Rahvusvaheline kogukond ei ole sammu tunnustanud.

Umbes 510 ruutkilomeetrit Golanist on Süüria valduses.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles