Madagaskari valitsus keelas katkuhirmus avalikud kogunemised (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katkubakter.
Katkubakter. Foto: Wikipedia.

Katk on Madagaskaris nõudnud enam kui 20 inimese elu ja on kiiresti levimas üle saareriigi, vahendab Guardian. 

Madagaskari pealinnas keelati katkuhirmus avalikud üritused. Katku on augusti keskpaigast saadik haigestunud umbes 114 inimest.

Katk pole saareriigis midagi uut. Igal aastal nakatub seal katku umbes 400 inimest. Meditsiinitöötajate sõnul on aga seekordne puhang levimas tavapärasest kiiremini, kuigi selle hooaeg algab alles septembris. Haigustest on tulnud teateid riigi pealinnast Antananarivost ja sadamalinnadest Toamasinast ja Mahajangast.

Enama kui poolte juhtumite korral on tegu kopsukatkuga, mis on katku tüüpidest kõige nakkavam. Kui nakatunu 24 tunni jooksul ravi ei saa, võib haigus osutuda surmavaks.

Madagaskari peaminister Olivier Mahafaly Solonandrasana teatas laupäeval, et keelab kõik avalikud koosviibimised, sest viimaste päevade jooksul on haigusesse surnud kuus inimest.

«Võtame lennu-ja bussijaamades kasutusele meetmed, et haiguse levikut peatada ja paanikat vältida,» edastas peaminister televisioonis. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles