Hispaanias arreteeriti kokkupõrkes viis protestijat

Kadri Veermäe
, Postimehe välistoimetuse suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud vahistamas meeleavaldajat täna hommikul Valencias.
Politseinikud vahistamas meeleavaldajat täna hommikul Valencias. Foto: SCANPIX

Kaheksa politseinikku sai viga ning viis protestijat arreteeriti Valencia parlamendi ees toimunud kokkupõrke tagajärjel, edastab AFP.

Sajad vihased inimesed kogunesid eile öösel parlamendihoone ette protesteerima riigis valitseva majanduskriisi ning suure tööpuuduse pärast.

Politsei saabus sündmuspaigale neljapäeva hommikul. Pärast nende pihta lennutatud esemeid hakkasid politseinikud rahvakogunemist laiali ajama.

Valitsuse esindaja sõnul sai meeleavalduse käigus viga kaheksa politseinikku, viis protestijat arreteeriti. Arreteeritud said süüdistuse avaliku korra rikkumises ning politsei ründamises ja vigastamises. Esindaja sõnul viskasid nad politseinikke vedelikku täis pudelite ning isegi kääridega.

Meeleavaldused algasid 15. mail Madridis ning levisid Twitter’i ning Facebook’i üleskutsete kaudu üle kogu riigi. Protestijad pole rahul riigi poliitilise ning majandusliku süsteemiga.

Hispaania tööpuudus ulatus 2011. aasta esimeses kvartalis 21,29 protsendini, number tõstab nad arenenud tööstusriikide seas esikohale.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles