Vägivald šokeeris Londoni elanikke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Croydonis maha põlenud 1867. aastal asutatud mööblipood.
Croydonis maha põlenud 1867. aastal asutatud mööblipood. Foto: SCANPIX

Londoni rahutuste käigus ööl vastu tänast tõsiselt kannatada saanud Croydoni äärelinna elanikud kirjeldasid BBC-le öiseid sündmusi kui šokeerivat vägivalda, millel pole mingit seost rahutuste algusega möödunud nädalal.

«Vaadake Croydonit, vaadake, mida nad on teinud. Nad on kõik ajudeta idioodid, kes tahavad midagi varastada. Sellel pole mingit seost sellega, mis toimus Tottenhamis,» sõnas üks anonüümseks jääda soovinud äärelinna elanik BBC-le.

Muuhulgas põletasid mässulised maha 1867. aastal asutatud perekonna ettevõte Reeves Furniture. Mööblifirmast üle tee põles aga bussipeatus. Sündmuste pealtnägijad selgitasid, et vallandunud kaose käigus ei teadnud nad, mida teha. 66-aastane Jennifer Gray-Evans, kes elab mööblipoe taga, selgitas, et võimudelt ta juthnööre ei saanud ning otsustas seetõttu koju jääda, kuigi maja suunas lendas pidevalt ohtlikult põlevaid tükke.

80-aastane poeomanik Maurice Reeves on muserdatud ning tõi võrdlusena välja, et äri on üle elanud mõlemad maailmasõjad ja ka mitmed finantskriisid, kuid nüüd said saatuslikuks kohalikud pätid.

Londoni tuletõrjebrigaad kustutas leeke üle terve linna. Reeves Furniture põlenguga oli ametis 50 tuletõrjujat.

Croydonis on paljud teed politsei poolt siiani blokeeritud. Ühistranspordiga on raskusi ning tänavapildis on paljude ettevõtete aknad sisse pekstud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles