Tel Avivis kärgatas plahvatus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tel Avivis kärgatas täna pärastlõunal tugev plahvatus ja kaikusid saabuva raketi eest hoiatavad sireenid, ütles AFP korrespondent sündmuskohalt.

Politsei kinnitas sireenide käivitumist, kuid ütles, et tabamusest Tel Avivile veel andmeid ei ole. Neljapäeval kukkus üks Gaza sektorist tulistatud rakett linna lähedal merre.

Pisut enne Tel Avivi sireenide töölehakkamist kuulsid AFP ajakirjanikud Gaza linnast kõva pauku, mis meenutas raketi väljatulistamise häält.

Eile vallandasid häiresireenid Tel Avivis paanika. Rahvas jooksis ummisjalu lähima varjupaiga poole või viskus pikali ja püüdis kätega pead kaitsta.

Varem ei ole ükski Gazast tulistatud rakett nii kaugele Iisraeli maandunud. Viimati tabasid Tel Avivi 1991. aasta Lahesõja ajal Iraagi scud-raketid.

Rünnaku võttis omaks Palestiina äärmusrühmitus Islamidžihaad, öeldes, et tulistatud rakett oli Iraani päritolu Fajr 5, mille lennuulatus on 75 kilomeetrit.

Päeval tabas armee teatel üks palestiinlaste rakett Gazast 50 kilomeetri kaugusel asuvat Rishon LeTzioni, mis on Iisraeli suuruselt neljas linn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles