Honda peibutab uue maasturiga koerapidajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Honda Elemendi koerakohaga versiooni aitas New Yorgis reklaamida Sammy-nimeline krants.
Honda Elemendi koerakohaga versiooni aitas New Yorgis reklaamida Sammy-nimeline krants. Foto: AFP / Scanpix

Jaapani autotootja Honda uuel linnamaasturil Element on ka variant, mis arvestab eraldi pere neljajalgsete liikmetega – masina tagaossa on juba sisse ehitatud koeraase, joogikauss, ventilaator ja kaldtee selleks, et loom saaks lonkida oma kohale.

Uudisteagentuuri Reuters teatel on New Yorgi autonäitusel tutvustatud Honda Elemendil ka kergesti puhastatavad istmekatted ja turvatehnika, mis peaks liiklusõnnetuse korral ka looma vigastustest säästma.

Honda tootearendaja James Jenkins märkis Reutersile, et ameeriklased kulutavad lemmikloomadele aastas 41 miljardit dollarit (ligi 490 miljardit krooni) ning lähima kahe aasta jooksul ennustatakse selle numbri tõusu 52 miljardile dollarile (ligi 620 miljardile kroonile). See omakorda annab tema hinnangul ka põhjust loota koerakohaga autode heale läbimüügile.

«Lemmikloomadest on saanud rohkem pereliikmed, kes on majapidamistele tähtsamad kui kunagi varem,» märkis ta. Honda Element maksab praegu USAs pisut rohkem kui 20 000 dollarit (ligi 240 000 krooni). Jenkinsi sõnul firma veel ei tea, kui palju koerakoht masina hinnale lisab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles