Rootsis valmistutakse Süüriast pärit pagulaste tulvaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsis valmistutakse Süüriast pärit pagulastetulvaks
Rootsis valmistutakse Süüriast pärit pagulastetulvaks Foto: SCANPIX

Rootsis on asüülitaotlejate, eriti aga süürlaste, arv pidevalt kasvanud ning viimati oli nii palju põgenikke 1990. aastate alguses.

Siis palus Balkani sõja tõttu turvapaika üle 80 000 inimese, edastab mtv3.fi.

Sisserändajatele pakutavatest elupaikadest on juba puudus. Paljud peavad läbi ajama kitsastes oludes ning olema seal pikemalt kui plaanitud.

Asüülitaotlejate majutamise jaoks on hakatud üürima maju kämpingutest, konverentsikeskusi ja matkamajasid.

Asjatundjate sõnul saabub järgmisel aastal Rootsi üsna palju põgenikke. Rootsis valmistutakse vastu võtma üle 54 000 sisserändaja, kellest 18 000 arvatakse saabuvat kodusõja riigist Süüriast.

Pagulasi ei majutata üle Rootsi võrdselt. Näiteks on Södertäljes juba varasemast tuhandeid põgenikke, kuid sinna tahetakse paigutada järgmisel aastal veel 1500 süürlast.

«Tuleb olla valmis näiteks selleks, et mõnesse kooli saabub uue aastal ootamatult palju lapsi. Meil ei ole olukorra üle täit kontrolli,» sõnas Södertälje maakonna esindaja Boel Godner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles