Kashmiris puhkes tulevahetus India ja Pakistani sõdurite vahel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üks Pakistani sõdur sai surma ja teine haavata, kui India sõjaväelased jooksid täna tormi kontrollpunktile kahe riigi de facto piirialal Kashmiris, teatas Pakistani armee.

Pakistani armee avalduse kohaselt tungisid India sõdurid üle piiri tähistava kontrolljoone Haji Piri sektoris 80 kilomeetrit põhjapool Islamabadist ning ründasid Sawan Patra nimelist kontrollpunkti, vahendas AFP.

«Pakistani armee sõdurid reageerisid rünnakule edukalt. Üks Pakistani sõdur suri märtrina, samas kui teine sai raskelt vigastada,» seisis avalduses.

India väed taganesid, jättes maha tulirelva ja pistoda, kuid tulevahetus jätkub, lisas sõjavägi.

India armee kõneisik kolonel Brijesh Pandey eitas väidet, et nende sõdurid kontrolljoone ületasid. Ta süüdistas hoopis Pakistani sõjaväge mürsurünnakus külale Uri ringkonnas India Kashmiris, milles mitme elaniku kodud said kahjustada.

Pandey sõnul vastasid India sõdurid rünnakule väikerelvadega ning tulevahetus kestis enam kui tund aega.

Ta lisas, et ükski India sõjaväelane viga ei saanud, ohvrite kohta Pakistani poolel tal infot ei olnud.

Enamjaolt moslemitega asustatud Kashmir on regioon Himaalajas, mida peavad täielikult endale kuuluvaks nii India kui Pakistan, kuid mille üle nad valitsevad vaid osaliselt. Regiooni pärast on tuumarelva omavad naaberriigid kaks korda pärast iseseisvumist sõdinud.

India peatas rahukõnelused Pakistaniga pärast sealt pärit terroristide rünnakuid Mumbais 2008. aastal. Läbirääkimised jätkusid mullu veebruaris, kuid Kashmiri asjus edasiminekut pole olnud.

India ja Pakistan on Kashmiris relvarahust kinni pidanud alates 2003. aasta novembrist, ehkki on esinenud väikseid kokkupõrkeid ja vastastikuseid süüdistusi vägivallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles