Soini sooviks referendumit ELi liikmesuse üle ka Soomes

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlissoomlaste liider Timo Soini.
Põlissoomlaste liider Timo Soini. Foto: SCANPIX

Soome Põlissoomlaste liider Timo Soini kiitis Ühendkuningriigi peaministri David Cameroni kava korraldada referendum Euroopa Liidu liikmesuse üle.

Soini kirjutas eile oma blogis, et kui tema oleks peaminister, korraldaks ta just sellise rahvahääletuse ka oma kodumaal. «Ma soovin Soomele paremat lepingut,» märkis Soini, kes rõhutas oma seisukohta, et Soome ei peaks võõraid võlgu kinni maksma.

«Rahvahääletus on hea ja tervitatav eesmärk,» lisas euroskeptikust Soni, kes hiljem märkis YLE-le, et igal riigil peaks olema võimalus ühe inimpõlve jooksul hääletada ELi liikmesuse üle.

Cameron ütles oma eile peetud kõnes, et kui tema juhitavad konservatiivid ka järgmist valitsust juhivad, alustab too uusi kõnelusi Ühendkuningriigi ELi liikmeksoleku tingimuste üle ja korraldab seejärel ühendusse kuulumise üle referendumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles