Putin õnnitles sünnipäevalaps Gorbatšovi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Gorbatšov
Mihhail Gorbatšov Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin saatis õnnitlustelegrammi Nõukogude Liidu viimasele presidendile Mihhail Gorbatšovile, kes täna saab 82-aastaseks.

Putini sõnul on sünnipäevalapse viljakas ühiskondlik- ja teadustegevus, aktiivne osalemine nõudlikes heategevusprojektides toonud täie õigusega kaasa suure austuse, vahendas BBC.

«Oluline, et Te pöörate tähelepanu kaalukatele algatustele rahvusvahelise koostöö vallas, oma mitmekülgse tööga püüate aidata kaasa Venemaa autoriteedi tõstmisele maailmas,» rõhutas ta.

NLKP peasekretär (1985-1991) ja Nõukogude Liidu ainus ning ühtlasi ka viimane president juhib praegu Rahvusvahelist sotsiaal-majanduslike ja politoloogiliste uuringute ühiskondlikku fondi.

Talle on omistatud enam kui 300 autasu, ordenit ja diplomi. Nende seas on Nobeli rahupreemia (1990), Martin Luther Kingi nimeline rahvusvaheline rahupreemia (1990), Albert Einsteini nimeline rahupreemia (1990) jne.

Ta on ajakirja Time aasta inimene (1987), aastal 1989 valiti ta Time'i aasta ja aastakümne inimeseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles