Gorbatšov: Putini lähikond on täis vargaid

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Gorbatšov mullu novembris oma viimase raamatu esitlusel Moskvas.
Mihhail Gorbatšov mullu novembris oma viimase raamatu esitlusel Moskvas. Foto: SCANPIX

Nõukogude Liidu viimane juht Mihhail Gorbatšov mõistis hukka Venemaal hiljuti vastu võetud seadused, mis tema sõnul kujutavad rünnakut kodanikuõigustele.

Gorbatšov ütles intervjuus BBC-le, et president Vladimir Putin ei peaks oma rahvast kartma. Ta arvustas ühtlasi Putini lähikonda, öeldes, et see on täis vargaid ja korruptante.

«Mul on tunne, et ta (Putin – toim) on väga pinges ja tüdinud. Kõik ei lähe hästi. Arvan, et ta peaks oma stiili muutma ja režiimis ümberkorraldusi tegema,» ütles Gorbatšov.

«Kui asjad ei muutu, triivib Venemaa edasi nagu jäätükk keset Põhja-Jäämerd,» lisas ta.

Vene parlament on pärast Putini mullust naasmist Kremlisse kiitnud heaks seadusalgatusi, millega on näiteks karmistatud karistusi laimamise ja sanktsioneerimata meeleavalduste korraldamise eest, laiendatud on riigireetmise mõistet ning kehtestatud internetipiiranguid. Arreteeritud on ka mitu 2011. ja 2012. aasta massimeeleavaldustega seotud opositsiooniliidrit.

Inimõigusorganisatsioon Human Rights Watch süüdistas Putinit jaanuaris rängimas kodanikuühiskonna ahistamise kampaanias pärast Nõukogude Liidu lagunemist 1991. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles