Moskvas põhjustas gaasiplahvatus suurpõlengu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa pealinna Moskva edelaosas Bolšaja Otšakovskaja tänaval plahvatas ööl vastu pühapäeva gaasijuhe, põhjustades tohutu tulekahju, mille leegid ulatusid kõige ägedamal hetkel saja meetrini.


Meedikute sõnul sai viga viis inimest. Kolm inimest said põletushaavu, kui nad möödasõidul sattusid autoga metsikult lõõmavale õnnetuspaigale liialt lähedale. Kannatanud pöördusid Moskva 17. linnahaiglasse, kus neile abi osutati.

Samamoodi sai vigastada ka neljas ohver, keda raviti 31. haiglas. Kuid viies kannatanu oli õnnetuskoha lähedal jalgsi liikunud ja jõudis omal jalal koju. Seal kutsus ta endale kiirabi. Peale esmaabi osutamist toimetati ta haiglaravile.

Tuletõrjujate sõnul paiskusid leegid kohati ligi saja meetri kõrgusele, tuli levis ka kahele kõrvalasuvale hoonele ja süütas ka paar autot. Lähimad elumajad jäid põlevast gaasijuhtmest poole kilomeetri kaugusele, kuid mõned neist siiski evakueeriti.

Plahvatus toimus kella poole ühe ajal öösel. Koidikuks oli põleng saadud kontrolli alla ja leegid hääbunud mõnekümne meetri kõrguseks, vahendas AFP.

Kahjutuld saadeti kustutama kümneid tuletõrjebrigaade, asjatundjate hinnangul võivad leegid lõõmata veel tunde.

«Tulekahju kustutama on saadetud oma 35 tuletõrjebrigaadi,» ütles Moskva päästeteenistuse pressiesindaja Jevgeni Bobõlov.

Tema sõnul uuritakse süttimise põhjuseid, kuid esialgsetel andmetel paistab, et tegu võib olla ehitustöödel juhtunud õnnetusega, milles torujuhe viga sai.

«Ka mina olen 99 protsenti veendunud, et siin on tegu tehnilistel põhjustel juhtunud õnnetusega, kuid kindlad saame siiski olla vaid pärast uurimist,» nentis linnapea Juri Lužkov.

«Põhjuseks võis olla järsult tõusnud rõhk gaasijuhtmes, mille tagajärjel toimus maa all plahvatus» arvas ta.


Moskva aselinnapea Pjotr Birjukov ütles, et ta ei ole enda mäletamist mööda sellist tulekahju Moskvas veel näinud.

Birjukovi ei mõjuta õnnetus linna energiasüsteemi, kuid kohalik telekomifirma teatas juba, et 80 000 klienti jäid ilma telefoniühendusest, kuna kuumus kahjustas maaaluseid kaableid. Piirkonnas peatati liiklus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles