Fukushima tuumajaam lekib taas

Liisa Tagel
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseülikondades Tokyo Elektrienergia kompanii president ja esindus inspekteerimas Fukushima tuumajaama lekkivaid mahuteid.
Kaitseülikondades Tokyo Elektrienergia kompanii president ja esindus inspekteerimas Fukushima tuumajaama lekkivaid mahuteid. Foto: SCANPIX

Japani Fukushima tuumaelektrijaamast lekkis taas kord radioaktiivset vett, teatas selle operaatorfirma.
 

Tokyo Elektrienergia kompanii (TEPCO) teatas, et ühest torust lekkis umbes 22 liitrit väga radioaktiivset heitvett ajal, mil tühjendati üht juba varem lekkinud mahutitest, vahendab AFP.

Firma kinnitusel pole ühtegi tõendit selle kohta, et vesi oleks jõudnud tuumajaamast väljapoole.
Saastunud veega kokku puutunud pinnas lubati puhastada.

Uus leke juhtus vaid päeva pärast seda, kui TEPCO teatas seitsme maa-aluse radioaktiivse vee mahuti tühjendamise kavatsustest, pärast seda, kui kolmel neist avastati lekkeid.

Kaks aastat pärast õnnetust ühe generaatoriga on tuumajaam endiselt hapras seisus: käesoleva aasta märtsi ja aprillis on näiteks jahutusseadmed korduvalt välja lülitunud.

Fukushima tuumajaama tabas 2011. aasta 11. märtsil 9-magnituudiline maavärin ja seejärel hiidlaine. Selle tulemusel kuumenes reaktor üle ning kümned tuhanded inimesed olid sunnitud kodudest lahkuma.

Paljud neist pole tänini saanud naasta ning mõned ei saagi seda ilmselt kunagi teha.

Jaapani valitsuse palvel asuvad järgmisel nädalal tuumajaama uurima Rahvusvahelise Aatomienergia agentuuri spetsialistid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles