Obama nimetab lähipäevil oma valiku ülemkohtuniku kohale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama laupäeval abikaasa Michelle'iga Valge Maja murul.
Barack Obama laupäeval abikaasa Michelle'iga Valge Maja murul. Foto: AP / Scanpix

Ühendriikide president Barack Obama peaks sel nädalal tegema teatavaks oma valiku vakantsele ülemkohtu kohale asendamaks ametist lahkuvat David Souterit, ütles eile senati demokraatide aseliider Dick Durbin.


«Mulle on räägitud, et see leiab tõenäoliselt aset sel nädalal, aga ma ei tea, mis päeval,» vahendas

Reuters

Durbini sõnu NBC telesaates «Meet the Press».

President George Bush seeniori poolt 1990. aastal ametisse nimetatud Souter teatas oma tagasiastumisest 1. mail.

Ühendriikide kõrgeima kohtuorganina otsustab ülemkohus lisaks aborti, surmanuhtlust ja kodanikuõiguseid puudutavatele kohtuvaidlustele ka äri- ja omandiõigusküsimuste üle.

Üheksaliikmelises ülemkohtus on praegu lisaks kaheksale mehele üks naine ning Obamalt oodataksegi naissoost kandidaadi esitamist.

«Ta otsib inimest, kes mõistab seaduseid, kellel on kõrge moraal ja kellel on side tegeliku eluga,» ütles Durbin.

Vabariiklasest senaator Jon Kyl ütles eile Fox Newsi saates «Fox News Sunday», et tema erakonnal pole piisavalt hääli blokeerimaks senatis kandidaadi heakskiitmist. Siiski lubas Kyl, et Obama esitatud kandidaadile esitatakse ohtralt raskeid küsimusi. «Kahtlemata saab see kandidaat olema liberaal,» ütles konservatiiv Kyl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles