Juštšenko partei nõuab, et Tõmošenko ei püriks presidendiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina peaminister Julia Tõmošenko on üks peamisi presidendikandidaate.
Ukraina peaminister Julia Tõmošenko on üks peamisi presidendikandidaate. Foto: Reuters / Scanpix

Ukraina presidendi Viktor Juštšenko erakond Meie Ukraina nõuab peaminister Julia Tõmošenkolt presidendiks pürgimisest loobumist ja majanduskriisist väljatulekule keskendumist.

«Meie Ukraina leiab, et olukoras, kus valitsus pole suuteline oma kohustusi vajalikul moel täitma ega tagama esmatähtsate sotsiaal- ja majanduslike prioriteetide realiseerimist, ei ole sellise valitsuse juhil moraalset õigust Ukraina presidendiks kandideerida,» on öeldud Meie Ukraina laupäeval toimunud kongressi resolutsioonis.

«Nõuame peaminister Tõmošenkolt kas presidendiambitsioonidest loobumist või tagasiastumist,» seisab dokumendis.

Resolutsioonis osutatakse sotsiaalvallas toimunud tagasilöökidele: regioonides on peatunud sünnitoetuste maksmine, samuti lõpetas valitsus noorperedele eluasemelaenu intresside hüvitamise.

Presidendi erakonna hinnangul jätkab valitsus «majandust hävitava eelarvepoliitika ajamist, populistlike otsuste tegemist, varjab kodanike eest teavet riigi majanduse tegelikust seisust».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles