Juštšenko kutsus oma erakonnakaaslasi koalitsioonist lahkuma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Juštšenko.
Viktor Juštšenko. Foto: AFP / Scanpix

Ukraina president Viktor Juštšenko, kes on ühtlasi erakonna Meie Ukraina juht, kutsus oma parteikaaslasi oma allkirju koalitsioonileppelt tagasi võtma.

«Ma tahaksin pöörduda ülemraadas istuvate Meie Ukraina esindajate poole, nende rahvaasemike poole, kel on Meie Ukraina parteipilet, keda tänu partei tööle valiti parlamenti. Kutsun teid astuma seda sammu, kusjuures tegema seda võimalikult kiiresti. Võtke tagasi oma allkiri kalitsioonileppelt ja moodustage eraldi saadikurühm, mis kannaks nime «Meie Ukraina»,» ütles Juštšenko laupäeval oma erakonna kongressil.

Juštšenko sõnul ajavad koalitsioon ja valitsus praegu «piiritu populismi» poliitikat. Ta kritiseeris valitsuse tööd sisuliselt kõigil rinnetel. «See ei saa olla meie poliitika,» rõhutas Juštšenko, manitsedes Meie Ukrainat koalitsioonist distantsieeruma.

«Neil neljal eksinud saadikul pole koalitsioonis midagi teha, kuid on erakordselt tähtis, et kongress langetaks täna selgesõnalise otsuse. Me peame selgelt distantsieeruma. Meie Ukraina ei saa olla kaasosaline sellises poliitikas, niisuguses kaadrilähenemises, niisugustes kriisitõrjemeetmetes,» ütles president.

Parlamendikoalitsiooni moodustavad praegu Julia Tõmošenko Bloki, Meie Ukraina ja Lõtvõni Bloki saadikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles