Kerry: Süüria keemiarünnakus hukkus 1429 inimest

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: USA saatkond

21. augustil Süürias toimunud keemiarelvarünnakus sai surma 1429 inimest, ütles USA välisminister John Kerry reedel.

Enam kui 1400 hukkunu seas oli vähemalt 426 last, selgus Ühendriikide luureraportist.

Kerry sõnul näitavad tõendid ja faktid, et keemiarünnaku taga on Süüria valitusrežiim ja lisas, et küsimus on selles, mida kogu maailm selle vastu ette võtab. Ta lisas, et on ka teada, et valitsusrežiim kavandas rünnakut ette kolm päeva.

Ühe faktina tõi Kerry välja, et Assadi režiimil on kõige võimsam keemiarelvade arsenal kogu Lähis-Idas. Kerry väitel on teada, et režiim on tänavu mitmel korral keemiarelva oma rahva vastu kasutanud.

«Me teame, et raketid lasti välja ainult režiimi kontrollitud territooriumilt ja need maandusid ainult opositsiooni territooriumil,» rääkis Kerry.

Kerry ütles, et USA on väga põhjalikult kontrollinud oma luureandmeid Süüria rünnaku kohta. Ta lisas, et Ameerika Ühendriigid ei kavatse korrata samu luurevigu, nagu tehti Iraagi sõja puhul president George W. Bushi administratsiooni all.

Luureraportiga saab tutvuda SIIN!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles