14 aastat Luksemburgi valitsusjuhi ametit pidanud Juncker jätkab ametis

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Claude Juncker.
Jean-Claude Juncker. Foto: Reuters / Scanpix

Euroopas kõige kauem ametis püsinud valitsusjuht, 54-aastane Jean-Claude Juncker, kinnitati eile oma partei poolt taas Luksemburgi peaministriks.


Möödunud kuul peetud üldvalimistel võidutses Junckeri paremtsentristlik Kristlik-Sotsiaalne Rahvapartei (CSV), mida toetas 38,04 protsenti valijatest, vahendas AFP.

Kuigi Juncker loobus rahandusministri kohast, mida ta pidas paralleelselt valitsusjuhi ametiga, avaldas ta soovi jätkata tööd euroala riikide majandus- ja rahandusministrite mitteametliku töörühma ehk Eurogrupi juhina. Luksemburgi uueks rahandusministriks saab Luc Frieden.

Juncker on olnud poole miljoni elanikuga Luksemburgi peaminister juba 1995. aasta jaanuarist, kui ta vahetas selles ametis välja Jacques Santeri. Alates 1989. aastast on ta aga täitnud riigi rahandusministri ülesandeid ja kahel korral (1997. ja 2005. aastal) on ta olnud kuus kuud ka Euroopa Nõukogu president. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles