Siseminister: Pakistani Talibani juht on ilmselt tapetud

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dera Ismail Khani elanikud uurivad maja, mis kuulus Baitullah Mehsudi toetajatele.
Dera Ismail Khani elanikud uurivad maja, mis kuulus Baitullah Mehsudi toetajatele. Foto: AP / Scanpix

Pakistani Talibani juht Baitullah Mehsud sai väga suure tõenäosusega surma rünnakus, milles hukkus tema naine ja ihukaitsjad, ütles siseminister Rehman Malik neljapäeval.


«Kahtlustame, et ta hukkus raketirünnakus,» ütles Malik ja lisas, et ehkki neil on sellekohast teavet, puudub neil piisavalt tõendusmaterjali kahtluste kinnitamiseks.

Rünnaku järel ütles sissijuhi hukkunud naise sugulane Iqbal Mehsud Reutersile, et talibite liider ise majas ei viibinud.

Arvatavalt USA mehitamata luurelennuki rünnak leidis aset kolmapäeva varahommikul Lõuna-Waziristanis Makeeni külas. USA ega Pakistani valitsus ei kinnita taolisi rünnakuid.

Pakistan ja USA peavad Mehsudi oma tähtsaimaks vaenlaseks ning tema eest on välja pandud viie miljoni dollariline pearaha.

Mehsud kuulutas end 2007. aasta lõpus umbes 13 riigi loodeosa rühmitust hõlmava Pakistani Talibani juhiks. Tema võitlejad on korraldanud arvukalt enesetapurünnakuid nii Pakistanis kui ka Afganistanis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles