Mehhiko leevendas võitlust narkosõltlastega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkojõugu Cartel del Golfo kinnipeetud liikmed 10. augustil Mexico Citys.
Narkojõugu Cartel del Golfo kinnipeetud liikmed 10. augustil Mexico Citys. Foto: AFP / Scanpix

Mehhiko valitsus on vastu võtnud seaduse, mille kohaselt pole enam kriminaalkuritegu omada väikest kogust narkootikume, muu seas ka kokaiini ja heroiini. Võimude teatel ei tähenda see siiski narkootikumide seadustamist.


Eile jõustunud seadusega loodab valitsus ära hoida korrumpeerunud politseinike katseid narkokasutajatelt pistist nõuda. Ühtlasi tahetakse julgustada uimastisõltlasi ravile minema, kirjutas

BBC News

.

Enam ei peeta kurjategijateks inimesi, kellelt leitakse näiteks kuni viis grammi marihuaanat või pool grammi kokaiini. Kinnipidamise asemel palutakse neil minna valitsuse rahastatud narkoravile, mis muutub kohustuslikuks, kui sõltlased jäävad uimastitega vahele kolmandat korda.

Seni võis iga politseinik ise otsustada, kas ta väikse narkootikumide kogusega vahelejäänu arreteerib või annab hoiatuse ning see ajendas korrakaitsjaid altkäemaksu nõudma. Uue algatusega loodetakse, et politseinikele jääb rohkem aega suurte narkokartellide tõrjumiseks.

Mehhiko valitsuse sõda kartellide vastu on viimase kolme aasta jooksul nõudnud üle 11 000 inimelu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles