New Delhi kohus mõistis kõik neli grupivägistajat süüdi

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viies grupivägistaja oli alaealine nooruk, kelle New Delhi kohus oli juba 31. augustil mõistnud kolmeks aastaks vangi. Pildil on näha teda erariides politseinike vahel kohtuhoonest lahkumas.
Viies grupivägistaja oli alaealine nooruk, kelle New Delhi kohus oli juba 31. augustil mõistnud kolmeks aastaks vangi. Pildil on näha teda erariides politseinike vahel kohtuhoonest lahkumas. Foto: SCANPIX

Neli meest mõisteti täna Indias süüdi naisüliõpilase grupiviisilises vägistamises ja mõrvas. Meeste advokaatide sõnul kavatsevad vähemalt kolm neist otsuse edasi kaevata, ütlesid täna meeste esindajad.

«Minu klient juhtis lihtsalt bussi. Ta tunnistas ausalt üles, et oli bussiroolis, kuid ei teadnud, mis tagapool toimus,» sõnas kohtualust Mukesh Singhi kaitsnud V.K. Anand täna New Delhi kohtusaali juurde kogunenud reporteritele, kirjutas uudisteagentuur AFP.

Akshay Thakur ja Vinay Sharma advokaat A.P. Singh nimetas süüdimõistmist poliitiliseks otsuseks ja sõnas, et esitab mõlema nimel apellatsioonikaebuse.

«Me läheme nüüd oma edasikaebusega ülemkohtusse,» sõnas ta. «See on poliitiline süüdimõistmine.» Neljanda süüdimõistetu Pawan Gupta kaitsjat ei õnnestunud ajakirjanikel kommentaarideks tabada.

Viies grupivägistamises osalenu oli kuriteo oli alaealine poiss, kes hiljuti kolmeks aastaks vangi mõisteti.

Kohtunik teeb meestele määratud karistused teatavaks homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles