Prantslased ajasid Soome lipu värvid sassi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu nõukogu sisehoovi uute kaunistuste ülespanek enne Prantsusmaa eesistumisperioodi algust Brüsselis.
Euroopa Liidu nõukogu sisehoovi uute kaunistuste ülespanek enne Prantsusmaa eesistumisperioodi algust Brüsselis. Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Liidu eesistujaks hakanud prantslased sattusid Brüsselis ühenduse nõukogu hoonet kaunistades segadusse Soome lipuga, mille värvid läksid vahetusse.

Justus Lipsiuse nime kandva ehitise hoovi ehivad muu hulgas kõigi liikmesmaade lippe kujutavad lindid, ent meie põhjanaabrite oma nende seast ei leia.

Lähemal vaatlemisel selgub, et selle asemele ripub suure kupli küljes hoopis lint, millel on valge rist sinisel taustal ehk siis valepidi, kusjuures ka sinise toon ei ole päris niisugune nagu õigel Soome riigilipul.

Põhjala riigi diplomaadid märkasid eksitust kiiresti ning juhtisid sellele ka eesistujate tähelepanu, kuid ametlikult ei kavatse esindus midagi ette võtta. Soomlased tõdevad vaid, et prantslastele valmistab juhtunu piinlikkust, vahendas Kauppalehti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles