Leht: paremäärmuslased kavandasid Rootsi poliitikute ründamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt
Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt Foto: SCANPIX

Paremäärmuslik rühmitus kavandas Rootsi parlamendisaadikute tulistamist riigipäevahoones ning rünnakut välisministeeriumile ja peaminister Fredrik Reinfeldti koju, kirjutas ajaleht Aftonbladet neljapäeval.

Rootsi kaitsepolitsei Säpo uurib väiteid. Esialgu pole selge, kas tegemist oli reaalse ohuga.

«Ma saan kinnitada fakti, et me oleme saanud informatsiooni väidetavate vandenõude kohta rünnata parlamenti ja peaministri residentsi,» ütles Säpo esindaja Patrik Peter AFP-le.

«Meid teavitati sellest juba mõni aeg tagasi,» sõnas Peter, kuid ei andnud täpsemat teavet ega öelnud, kuidas kaitsepolitsei ohust teada sai.

«Me anname nüüd endast parima, et selle kohta rohkem infot koguda,» ütles Peter.

Leht ütles anonüümsetele allikatele viidates, et rünnakuid kavatseti rahastada Auschwitzi koonduslaagrist eelmisel nädalal varastatud sildi «Arbeit macht frei» müügist saadud summadega.

Poolas asuva endise koonduslaagri väravas asunud sildi vargust on seostatud ühe rootslasest kollektsionääriga.

Rootsi politsei aga ütles kolmapäeval AFP-le, et neil ei ole sellist teavet. Samuti ei ole Poola võimud nendega ühendust võtnud.

Poola uurijad ütlesid teisipäeval, et varguse taga oli üks välismaalane, kuid nad ei soostunud kinnitama Poola uudistekanali TVN24 teadet, et jäljed viivad Rootsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles