Venemaa ajaloolise suurkuju valimist tabas klikkide tulv

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venelased valivad väljapaistavamat suurkuju oma ajaloos.
Venelased valivad väljapaistavamat suurkuju oma ajaloos. Foto: www.nameofrussia.ru

Venemaal internetis läbiviidav suurküsitlus silmapaistvaima ajaloolise isiku väljaselgitamiseks muutus naeruväärseks, kuna selleks avatud veebiküljel tegutsesid häkkerid ja spämmijad agaralt tulemuste mõjutamisega.

Teisipäeva õhtul hääletamine tehnilistele põhjustele viidates peatati, sest lühikese ajaga oli lehekülastajate aktiivsus kasvanud märgatavalt, sest igaüks võis küsitlusel osaleda piiramatu arv kordi.

NEWSru.com’i hinnangul võis kommentaaride põhjal täheldada, et kõige ennastsalgavamalt tegelevad oma soosikute ülesupitamisega kommunistid ja monarhistid.  Kõige selle tulemusena on nädalaga saidil antud häälte arv tõusnud poolteiselt miljonilt juba kahe ja poole miljoni lähedale.

Projekti uudisteküljel märgitakse seejuures, et viimase ööpäeva jooksul antud rohkem kui paarisajast tuhandest häälest üle poole tulid väljastpoolt Venemaad, kusjuures erilist aktiivsust näidati üles Brasiilias, Türgis, Egiptuses, Ameerika Ühendriikides ning mõistagi ka endise NSV Liidu aladel.

Eelmisel nädalal avaldatud andmetega võrreldes on toimunud suured muutused ka pingerea tipus, kus esitosinast ligi pool on välja vahetunud ning seejuures võib täheldada kindlaid trende.

Kui nädala eest juhtis suure eduga tabelit veel Stalin, siis eilseks oli neljandalt kohalt vahe tagasi teinud ja ette läinud hoopis viimane tsaar Nikolai II ning kolmandana jätkas Lenin. Kõigi kolme toetusreiting on seejuures kiirelt kasvanud.

Teiselt kohalt oli neljandaks langenud tuntud poeet, laulja ja näitleja Vladimir Võssotski. Samal ajal tegid aga kiiret tõusu esikuuikusse Peeter I ja Katariina II, samuti nende vahele mahtunud poeet Aleksandr Puškin ja seitsmendaks kerkinud suurvürst Aleksandr Nevski.

Hääletamist jälginud blogijad olid pahased eelkõige selle peale, et ööl vastu teisipäeva sai Nikolai II lisaks koguni 62 000 häält ning ka Peeter I kogus juurde 37 000 häält. Seetõttu kahtlustati, et tegemist peab olema mitte enam lihtsalt suure klikkijate armeega, vaid tulemuste tehnilise kruttimisega kindlas suunas.

Projekti organisaatorid lisasid täna öösel süsteemile uusi kaitsemeetmeid ja täiendati reegleid, et uusi rünnakuid ära hoida, misjärel tehti täna pärastlõunal hääletamisvõimalus taas lahti. Eilseks kujunenud edetabel jäeti seejuures aga korrigeerimat, vahendas Lenta.ru agentuuri Interfax.

Venemaa ajalooliste isikute pingeritta on praeguseks jäänud veel poolsada nime. Nende seast selgitatakse septembriks välja tosin populaarsemat, kes jätkavad võistlust. Venemaa ajaloo peasangar tehakse avalikkusele ametlikult teatavaks selle aasta lõpus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles