Bakijev BBC-le: olen endiselt Kõrgõzstani president

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirgiisid rüüstatud eramu juures Biškekis, kus varem elas president Kurmanbek Bakijev.
Kirgiisid rüüstatud eramu juures Biškekis, kus varem elas president Kurmanbek Bakijev. Foto: SCANPIX

Kõrgõzstani senine president Kurmanbek Bakijev peab ennast jätkuvalt riigipeaks ja on nõus kuulama ära ajutise valitsuse ettepanekud.


Bakijev ütles

BBC-le

eile õhtul antud intervjuus, et viibib endiselt riigi lõunaosas ja tunnistas, et ei kontrolli olukorda riigis.

Ta rääkis, et viimaste päevade sündmused olid täielik ootamatus. Ka mainis ta, et võimu haaranud opositsioon ei suuda korda jalule seada.

Bakijevi sõnul pole uus võim legitiimne. Ta rääkis BBC ajakirjanikule, et tunneb oma maad ja rahvast. Bakijevi väitel mängis rahutustes suurt rolli jagatud raha ja tarbitud alkohol.

Tegelikkuses teatas Kõrgõzstani siseministeerium täna hommikul, et olukord Biškekis on kontrolli all ja linn on marodööridest puhtaks tehtud.

Ajakirjanik uuris, kas Bakijev on nõus pidama läbirääkimisi ajutise valitsusega.

«Kui see nn ajutine valitsus, kes end ise niimoodi määratleb, on valmis astuma minuga läbirääkimistesse - ma olen valmis nad ära kuulama, et teada saada, mida nad tahavad.»

Bakijev keeldus kommenteerimast Vene peaministri Vladimir Putini pakutud majanduslikku abi võimule tulnud opositsioonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles