Kõrgõzstanis kuulutati tagaotsitavaks president Bakijevi vend

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgõzstani naine asetab lilled Biškekis valitsushoone juurde, et mälestada riigipöörde käigus surma saanud kaasmaalasi.
Kõrgõzstani naine asetab lilled Biškekis valitsushoone juurde, et mälestada riigipöörde käigus surma saanud kaasmaalasi. Foto: SCANPIX

Kõrgõzstani uus võim kuulutas tagaotsitavaks senise riigipea Kurmanbek Bakijevi venna Žanõš Bakijevi.

Riigi endine peaprokurör ja praeguse ajutise valitsuse liige Azimbek Beknazarov rääkis uudisteagentuurile AKIpress, et Žanõš Bakijevi ja veel mitme teise isiku suhtes algatati kriminaalasi.

Beknazarovi sõnul võttis valitsus kasutusele abinõud, et hoida ära nende inimeste põgenemine üle piiri.

Opositsioon süüdistab julgeolekuteenistuse eksjuhti Žanõš Bakijevit oma poolehoidjate tapmises valitsushoonele korraldatud rünnakus 7. aprillil. Kinnitamata informatsiooni järgi andis käsu avada inimeste pihta tuli just riigipea vend.

Kurmanbek ja Žanõš Bakijevi asukoht pole teada. Uudisteagentuur Fergana.ru teatas eile, et vennad võivad end varjata oletatavasti Džalalabati oblastis Markai külas.

Viimastel andmetel hukkus riigipöörde käigus 74 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles