Iisrael vabastas viis Palestiina teismelist

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabastatud palestiina vang.
Vabastatud palestiina vang. Foto: Reuters / Scanpix

Iisrael vabastas Liibanoni šiialiikumise Hezbollahga sõlmitud kokkuleppe kohaselt täna viis palestiinlasest vangi ja lubas augusti jooksul üle anda veel 150.


Iisraeli valitsus andis viie 14-17-aastase sissi vabastamiseks nõusoleku nädala alguses, kuid ametlikult tehti otsus teatavaks täna Jeruusalemmas toimunud Iisraeli peaministri Ehud Olmerti ja Palestiina presidendi Mahmud Abbasi kohtumisel, vahendas AFP.

Iisraeli ametnike sõnul ei võtnud vabastatud isikud osa ohvritega lõppenud rünnakutest iisraellaste vastu, vaid vahistati väiksemate kuritegude eest. Teismelised toimetati Hasharoni vanglast Läänekaldal asuvasse Tulkarmi linna.

Iisrael lubas «heatahteavaldusena» augusti lõpuks vabastada ka 150 palestiina vangi, et näidata sel moel valmidust rahukõnelusteks.

Reutersi teatel andis äärmuslik Hezbollah juulis juudiriigile üle kahe sõduri laibad, kes sattusid vangi 2006. aastal 34 päeva väldanud sõjas Iisraeli ja Hezbollahi vahel.

Sõlmitud kokkuleppe kohaselt vabastas Iisrael viis Hezbollahi liiget ja toimetas Liibanoni ka 200 Araabia päritolu isiku surnukehad.

Iisraeli inimõigusorganisatsioonide teatel hoitakse Iisraeli vanglates hinnanguliselt 8500 palestiinlast, kellest umbes 300 on alaealised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles