Riia Maxima rusudest pääses eluga üks Briti piloot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riias kokku varisenud Maxima toidupoe juures valitseb ängistav vaikus, suured kraanad töötavad ettevaatlikult rusude eemaldamise kallal
Riias kokku varisenud Maxima toidupoe juures valitseb ängistav vaikus, suured kraanad töötavad ettevaatlikult rusude eemaldamise kallal Foto: Andres Haabu

Briti lendur Paul Tribble oli üks paljudest, kes viibis katuse sissevarisemise ajal Riias Zolitūdes asuvas Maxima kaupluses, kuid kel õnnestus sealt eluga pääseda.

27-aastase lenduri sõnul kukkus ta pikali, kuna talle vajus peale asju täis riiul. Õnneks riivas see vaid osaliselt õlga, nii et ta suutis end liigutada, vahendas TVNET.

Tema sõnul lebasid ümberringi põrandal inimesed, samas olid betoonikamakad, tolm ja ehituskonstruktsioonide tükid. Me suundusime supermarketi tagumisse ruumi, lisas ta.

Piloodi oletusel põhjustas katastroofi katusel aset leidnud ehitustööd. Iga päev tõid töölised sinna juurde ehitusmaterjale ja liiva, jutustas ta. Inglase arvates juhtus tragöödia halva drenaaži ja pikemaajaliste vihmasadude koosmõjul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles