Uurimine: Liibüa reisilennukit ei kukutanud tehniline rike

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tripolis maandumisel alla kukkunud Afriqiyah Airwaysi rusud.
Tripolis maandumisel alla kukkunud Afriqiyah Airwaysi rusud. Foto: Reuters / Scanpix

12. mail Liibüa pealinnas Tripolis aset leidnud lennukatastroofi uurimiskomisjoni teatel ei saanud maandumisel alla kukkunud Afriqiyah Airwaysi reisilennukile saatuslikuks tehniline rike.

Lõuna-Aafrikast startinud reisilennuki Airbus A330-200 pardal oli 93 reisijat ja 11 meeskonnaliiget, kellest ainsana pääses üheksa-aastane hollandi poiss Ruben.

«Tehnilisi probleeme ei esinenud. Kõik seadmed toimisid normaalselt,» kinnitas Liibüa prokuratuuri uurimiskomisjoni juht Ali Suyah, kes ühtlasi välistas lennuõnnetuse põhjustena ka terrorismi, vahendas uudisteagentuur AFP.

Lennuki pardasalvesteid uuriti Prantsusmaal ning uurimiskomisjoni kuuluvad Liibüa esindajate kõrval ka Lõuna-Aafrika Vabariigi ametnikud, kaks Prantsuse eksperti, viis lennukitootja Airbus esindajat ning kaks vaatlejat nii Hollandist kui ka Ühendriikidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles