Iisrael: relvastatud aktivistidel olid sidemed terroristidega

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli asevälisminister õigustas rünnakut Gaza sektorisse teel olnud laevadele, mille pardal olid keelatud relvad.
Iisraeli asevälisminister õigustas rünnakut Gaza sektorisse teel olnud laevadele, mille pardal olid keelatud relvad. Foto: AFP/SCANPIX

Iisraeli asevälisminister ütles pärast Vahemerel aset leidnud intsidenti, mille käigus juudiriigi armee ründas Gazasse teel olnud humanitaarlaevu, et terroristidega seotud Palestiina-meelsed aktivistid olid relvastatud.

Daniel Ayalon süüdistas suletud Gaza sektorisse humanitaarabi saatmise korraldajaid sidemetes Palestiina islamistliku äärmusrühmitusega Hamas ja terroriorganisatsiooniga al-Qaeda ning kinnitas, et laevade pardal oli vähemalt kaks keelatud relva, vahendas ynetnews.com.

Ayalon ütles ajakirjanikele, et tegemist oli ettevalmistatud haaranguga, mille käigus soovisid Iisraeli sõdurid kontrollida, kas laeva pardal pole keelatud relvi. Intsidendi käigus sai viga kuus iisraeli sõdurit.

«See oli provokatsioon,» kinnitas Ayalon. «Me leidsime tekilt relvi, mida sõdurite vastu kasutati. Organiseerijate eesmärk oli vägivaldne ja tulemus ebaõnnestunud,» lisas asevälisminister, kelle sõnul kahetseb Iisrael, et intsidendis hukkus mitu inimest.

«Me palusime organiseerijatel korduvalt provokatsioonid lõpetada. Me palusime toimetada abi kohale seaduslikult. Me lubasime, et abi saadetakse kohale Punase Risti ja meie kaudu,» lisas Ayalon, kelle sõnul anti aktivistidele mõista, et neil ei õnnestu blokaadist läbi murda, kuid nende soovitusi ei võetud kuulda.

Ayaloni sõnul tegid ettevõtmise organiseerijad tihedat koostööd Hamasi ja teiste välismaiste organisatsioonidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles