Vene prokuratuur algatas kriminaalasja krediitkaardivarastest sõdurite üle

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöötajad TU-154 hukkumispaigas Smolenski lähistel.
Päästetöötajad TU-154 hukkumispaigas Smolenski lähistel. Foto: SCANPIX

Venemaa prokuratuur algatas kriminaalasja Smolenski lennukatastroofi ohvrilt krediitkaardi varastanud ja seda ebaseaduslikult kasutanud nelja sõjaväelase vastu.

Prokuratuuri uurimiskomitee ametliku esindaja Vladimir Markini sõnul puudutab kriminaalasi vargust, milles osalesid inimesed eelneval kokkuleppel, vahendas Kommersant.

Kuriteos kahtlustatakse Moskva sõjaväeringkonna kiirreageerimisüksuse reamehi, kes 10. aprillil viibisid juhuslikult õnnetuspaiga lähistel, kinnitati ajalehele Smolenski garnisonist.

Kuna arvatav kuritegu polnud raske, siis mehi kinni ei võetud, vaid jäeti komandöri järelevalve alla, rääkis garnisoni sõjaväekohtu esindaja Kommersandile.

Poola meedia kirjutas pühapäeval, et Venemaal peeti kinni kolm eriüksuse OMONi võitlejat, kuna nad võtsid raha lennukatastroofis hukkunud Poola poliitiku Adrzej Przewozniki krediitkaardiga.

Jolanta Przewoznika rääkis pressikonverentsil, et esimest korda kasutati tema mehe krediitkaarti 1 tund ja 20 minutit pärast katastroofi. Pärast seda veel kümme korda. Kokku võeti kaardiga välja 6000 zlotti ehk 22 800 krooni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles