Kas ka Saksamaal tuleks burka kandmine keelustada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palju kõneainet tekitanud burka
Palju kõneainet tekitanud burka Foto: SCANPIX

Saksa sotsioloog Necla Keleki arvates peaks ühes demokraatlikus riigis kogu keha ja nägu kattev riietus olema keelatud. Islamikriitikud on taoliste sõnavõttude peale vihased ning ähvardavad, et midagi head sellest küll tulla ei saa.

Kelek pooldab seaduslikku burkakeeldu kogu Saksamaal. «Burka kandmisel pole midagi religiooni või usuvabadusega pistmist,» ütles naine.

Keleki sõnul seisab burka taga ideoloogia, mis keelab naisel inimene olla, vahendab Welt-Online. «Seetõttu peavad seaduseandjad sekkuma. Riigil peab olema kaitsefunktsioon,» kommenteerib sotsioloog.

Peale selle hoiatas Kelek ka konservatiivsete islamistlike rühmituste eest Euroopas. «Ka Saksamaal kontrollivad fundamentalistid üha rohkem kogukondi, kuna migrandid liiga vähe tunnustust saavad. Burkakeeld peaks ühiskonda ühtlustama. Me peame andma inimestele võimaluse meie kultuuri sulanduda,» ütles teadlane.

Welt-Online poolt korraldatud Internetiküsitluses pooldas burkakeeldu vaid 30 protsenti vastanutest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles