Kosovo peaministripartei kuulutas valimisvõitu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimupartei toetajad eile pealinnas Prištinas.
Võimupartei toetajad eile pealinnas Prištinas. Foto: SCANPIX

Kosovo peaministri Hashim Thaçi juhitav Kosovo Demokraatlik Partei (PDK) kuulutas end eilsete ennetähtaegsete parlamendivalimiste võitjaks.

Kui loetud oli 95 protsenti häältest, juhtis PDK 31-protsendilise toetusega. PDK-le järgnes Priština endise linnapea Isa Mustafa juhitav peamine opositsioonierakond Kosovo Demokraatlik Liit (LDK) 26-protsendilise toetusega.

Neile järgnesid enesemääramist pooldav vasakradikaalne Vetëvendosje liikumine ligi 14 protsendi ja Kosovo Tuleviku Liit vähem kui 10-protsendilise toetusega. Kosovo serblasi esindav Srpska nimekiri kogus ligi kolm protsenti häältest.

Keskvalimiskomisjoni teatel oli valimisaktiivsus 43,2 protsenti. Komisjoni teatel kulgesid valimised rahumeelselt ja teated suurematest rikkumistest puuduvad. Samas on mittetulundusorganisatsioonid juhtinud tähelepanu valimisrikkumistele, näiteks valijate äraostmisele.

PDK võit tagaks üle kuue aasta valitsusjuhina töötanud Thaçile, kes on Kosovo Vabastusarmee endine komandör, ilmselt kolmanda ametiaja peaministrina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles