Kurdi sisside tulistatud rakett tabas Türgi politseinikke

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurdistani mässulised ründasid Türgi sõdureid.
Kurdistani mässulised ründasid Türgi sõdureid. Foto: SCANPIX

Türgi meedia teatel tabas riigi rahutus kaguosas kurdi mässuliste tulistatud rakett politseinikke. Intsidendis sai viga kaheksa korrakaitsjat.

Rünnak viidi läbi reede õhtul ning selle sihtmärgiks oli Iraagi piiri lähistel Siirti provintsis asuv Pervari politseihoone, mida pihta avasid sissid raketirünnaku järel tule ka käsirelvadest, vahendas uudisteagentuur AFP.

Tulevahetus kestis umbes tund ja selle käigus sai viga viis politseinikku ja kolm sõdurit, neist ühe vigastused on tõsised. Pole teada, kas rünnakus hukkus ka kurdi separatistide Kuristani Tööpartei (PKK) võitlejaid.

PKK on juba veerand sajandit võidelnud iseseisva kurdi riigi eest ning selle kampaania käigus on hukkunud hinnanguliselt 45 000 inimest. Ankara, Washington ja valdav osa rahvusvahelisest avalikkusest peab PKKd terroristlikuks organisatsiooniks.

PKK rünnakud nõudsid juunis mitmeid inimelusid, kuna rühmitus ei pikendanud 1. juunil aegunud aastast relvarahu. Rünnakut hoogustusid märgatavalt mais, kui kurdide vangistatud liider Abdullah Öcalan teatas, et loobub püüdlustest saavutada lahendus dialoogi abil.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles