Briti immigratsiooniminister ei toeta burkakeeldu

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palju kõneainet tekitanud burka
Palju kõneainet tekitanud burka Foto: SCANPIX

Suurbritannia immigratsiooniminister Damian Green ei toeta avalikes kohtades mosleminaiste pealaest jalatallani katva riietuse kandmise keelustamist.

Green ütles usutluses Sunday Telegraphile, et Briti ühiskonda iseloomustavad sallivus ja vastastik lugupidamine, mistõttu burkakeeld poleks britilik seadus, vahendas BBC.

Greeni hinnangul on kogu keha katva burka või silmad nähtavaks jätva niqab’i kandmise eest karistamine Suurbritannias väga vähetõenäoline. «Öelda inimestele, mida nad võivad ja ei või tänaval kõndides kanda pole britilik,» leidis Green, kelle sõnul pole Suurbritannia erinevalt Prantsusmaast agressiivselt sekulaarne.

Rühm konservatiivseid parlamendisaadikuid Philip Hollobone´i eestvedamisel soovib Belgia eeskujul keelustada avalikes kohtades nägu katva moslemiriietuse kandmise. Sarnase keelu kehtestamise poolt hääletasid möödunud nädalal ka prantsuse parlamendi alamkoja saadikud ning keeld on kehtestatud ka mitmel pool Itaalias, Hispaanias ning küsimust arutatakse ka Hollandis.

Ka praegu justiitsküsimuste eest vastutav variminister Jack Straw ei poolda burkakeeldu. Samas nõudis Straw välisministri ülesandeid täites, et tema kontorit külastavad mosleminaised näokatte eest võtaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles